Hvad skal du vide om rullegræs?

Hvad skal du vide om rullegræs?

Der er mange ting man skal forholde sig til, når det kommer til haver. Rigtigt mange danskere, er måske ikke så velkendte med det grønne arbejde, som foreligger som haveejer. Netop derfor, er det endnu vigtigere at sætte sig grundigt ind i emnet. Planter, træer, blomster og græs skal behandles på forskellige måder, hvorfor det ikke er lige meget hvad man foretager sig i haven. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til netop rullegræs. Læs med her.

 

Hvorfor vælger så mange danskere rullegræs?

Når det kommer til græs, er der mange danskere som vælger rullegræs. Dét er blandt andet fordi, at man både nemt og hurtigt kan anlægge en ny græsplæne. Normalt vil man skulle vente på, at en hel ny græsplæne gror ud, hvilket for mange ikke er at foretrække. 

 

Er det første gang du stifter bekendtskab med rullegræs, men er nysgerrig på om det er noget for dig, så skal vi nok forklare nærmere om emnet og hvor du kan fingre i det henne. Blandt andet, er der flere forhandlere i Danmark, som tilbyder rullegræs, herunder virksomheden Amagerrullegræs. Faktisk leverer virksomheden til hele landet, så du behøver ikke at være bosat i hovedstadsområdet for at få den flotteste græsplæne til hjemmet. 

 

Sådan skal rullegræs udlægges

Rullegræs kan faktisk udlægges hele året rundt, med undtagelse af når der er frost. For at rødderne skal kunne vokse, er det derfor nødvendigt, at jordtemperaturen er på over 0 grader. Græsset vil vokse, når temperaturen kommer over 7 grader. 

 

Når rullegræsset skal udlægges, er det vigtigt at underlaget er optimalt og klar til det. Det betyder et sundt underlag af jord, som giver optimalitet for græsset til at vokse. Jorden skal være nærende, må ikke være tør, eller have et lavt humusindhold. Der er en del forarbejde, der skal gøres ved først, såsom fræsning/grubning sådan at jorden både vendes og rodes i, hvilket er med til at skabe fugt.. 

 

Har man en gammel plæne, bør dette gøres i en dybde af 10-15 cm. Efterfølgende skal jorden gøres plan, altså flad og ensartet. Det er vigtigt at jorden bliver jævn, sådan at græsplænen ligeledes ikke bliver direkte skæv. Sten, ukrudt, rødder og andet skal også fjernes. 

 

Skal rullegræs vandes?

Ja, rullegræsset skal vandes. De første 3 uger, skal det vandes én gang dagligt, morgen eller aften. Det er vigtigt for at græsset for de rette forudsætninger for at gro. For mere detaljeret information om pasning og pleje af denne type græs, kan du med fordel klikke på ovenstående link.