Dødsbo, hvad gør jeg?

Dødsbo, hvad gør jeg?

Står du efterladt med et dødsbo i København og aner uråd om, hvad du skal stille op med det? Så læs med her.

 

En trist mavepuster

For mange personer er en endelig afgang med nær kær, forbundet med en masse sorg og smerte. Hver person opfatter sorgen på hver deres måde, hvoraf nogle bliver hårdere følelsesmæssigt ramt end andre personer. I mange tilfælde afhænger det af, hvor tæt man var med den afdøde.

Oftest er sorgen hårdest ved de tætteste relationer, hvilket kan sætte en helt stopper i ens udgang af sorgen. Selvom at du ikke kan sætte en dato på, hvornår du er ude af ”sorg”, da det er en meget individuel ting, er det vigtigt ikke lade dig blive o0pslugt af den.

Det er selvfølgeligt vigtigt, at du giver dig selv tid til at bearbejde sorgen, men også at du giver dig selv tid og lov til at komme videre i livet.

 

Et par skridt mod enden af tunnelen

Der findes mange måder, hvorpå du kan komme videre gennem din sorg. I langt de fleste tilfælde afhænger det af, hvad du foretrækker, samt hvad der virker bedst for dig. Ikke to personer er ens, hvorfor det måske ikke nødvendigvis giver mening for dig at strikke og lignende.

Men når det så er sagt, kan du gøre brug af følgende måder til at komme videre igennem din sorg:

  • Dyrk motion / vær aktiv
  • Kast dig ud i dine hobbyer
  • Find nogle nye hobbyer
  • Koble af med dine favorit serier og film
  • Mediter og dyrk mindfulness
  • Gå en tur i naturen
  • Vær sammen med familie og venner
  • Hent hjælp af en krise psykolog (hvis alvorligt)
  • Få hjælp til rydning af dødsbo i København
  • Og en del andre

Det kan her give god mening for dig, at du gør brug af flere, hvis ikke alle metoder, såfremt de er relevante og passer ind i dit skema. En vigtigt ting her, er at du ikke isolere dig fuldstændigt fra omverdenen. At tale med venner og familie kan være en kæmpe hjælp for dig, særligt hvis du har behov for trøst og empati.

En anden ting, som du kan gøre, er at hente hjælp ril rydning af dit dødsbo i København, hvis du finder det alt for svært selv.

 

En udviskning behøver ikke at være noget negativt

Selvom at det kan lyde meget barsk at rydde dit arvede dødsbo, er det ikke ensbetydende med, at det er en dårlig ting at gøre. Tværtimod kan det faktisk være en stor og nødvendig hjælp, hvis du ikke ønsker at beholde dele eller hele dødsboet.

Befinder du dig i en lignende situation, kan det være give god mening for dig at tage kontakt til en borydder, hvilket er en slags ”flyttemand”, som er specialiseret inden for særligt dødsboer.