Hvad er forskellen på Black Week og Black Friday

Hvad er forskellen på Black Week og Black Friday

Hvis du går op i tilbud, så kender du med garanti de to forskellige tiltag Black Week og Black Friday. Black Friday stammer fra USA, og er altid den sidste fredag i november måned. Black Week derimod, det er noget nyt der er kommet igennem årene, men som har taget Danmark med storm. I dette indlæg vil vi komme ind på hvad forskellen på de to er.

Black Friday

Black Friday falder altid på den sidste fredag i november måned. Heraf navnet Black Friday. Dagen er en tilbudsdag, som så sin spæde start i USA, og efterfølgende har spredt sig til store dele af verden. I Danmark er der flere og flere virksomheder som tager dagen til sig, og man kan derfor forvente gode Black Friday tilbud, hvis man er hurtig nok til at få dem.

På dagen er der nemlig oftest kun en bestemt mængde af de varer, som er på tilbud. Derfor vil man opleve lange køer, ja faktisk, at folk bor i telte, for at få de gode tilbud.

Black Week

Modsat Black Friday, så er Black Week ikke kun en enkelt dag, men en hel uge. Det er noget som er opstået, fordi mange af virksomhederne gerne vil holde tilbud i længere perioder. Black Week ligger altid i den samme uge som Black Friday, og er altså en slags udvidet Black Friday.

Det er lidt forskelligt hvordan virksomhederne holder Black Week. Nogle holder det, hvor det er de samme, varer der er tilbud på hele ugen, hvor andre gør det lidt anderledes. Der er nemlig nogle virksomheder, hvor de har fundet lækre tilbud til alle ugens dage. Det betyder, at man hver dag skal undersøge hvilke, varer der nu er på tilbud, og derved skynde sig, hvis der er noget man gerne vil have.

Samme koncept bare flere dage

Konceptet for de to ting er altså det samme, men den store forskel ligger i, at det er fordelt udover flere dage. Både Black Friday og Black Week er fantastiske tidspunkter at købe gaver og andet på. Det er de, fordi man kan spare mange penge ift. normalpriserne, som man vil se i butikken. Det er dog også vigtigt, at man er vågen. Dette skyldes, at nogle virksomheder tidligere er blevet taget i at skrue priserne op inden Black Friday eller Black Week, så deres tilbud ser bedre ud end de i virkeligheden er.