Sådan øger du produktiviteten og arbejdsglæden med kontorrobotter

Sådan øger du produktiviteten og arbejdsglæden med kontorrobotter

Dette indhold er sponsoreret 

Det er ikke alle kontoropgaver, der er lige spændende, hvis man sidder i en virksomhed eller organisation. Nogle opgaver skal laves igen og igen hver eneste dag, og mange har nok tænkt, at det kunne en robot da gøre. Dette var måske ikke muligt for tyve år siden, men det er det faktisk i dag. 

 

For der findes kontorrobotter, som kan automatiseres til at foretage en række af de opgaver, som gentager sig selv. Det kan være en rigtig smart investering for virksomheder og organisationer, der har meget tidskrævende og repetitivt arbejde. Så kan medarbejderen i stedet komme ud og lave noget mere spændende arbejde, mens kontorrobotten tager sig af det trivielle. Læs mere om kontorrobotter her.

Hvad er en kontorrobot? 

En kontorrobot går også under navnet Robotic Process Automation (RPA). Dette er en teknologi, der gør det muligt at automatisere opgaver, der gentager sig. Det kan eksempelvis være overvågning af konkurrenters priser, indtastning af ordrer eller flytning af data mellem systemer. RPA’en kan desuden gå bag om de brugergrænseflader, som mennesker arbejder med og dermed automatisere processer, der er logisk indviklede og spænder over mange systemer. 

 

På den måde kan en RPA aflaste en virksomhed eller organisation, der ellers skulle bruge manuelle arbejdstimer på dette, og processerne vil både være hurtigere og mere pålidelige.

Fordele ved at bruge en kontorrobot

Udover en øget pålidelighed, er der en lang række andre fordele ved at installere en RPA.

Først og fremmest er det en investering, som hurtigt vil blive tjent ind, da der ikke er nogle medarbejdere, der skal aflønnes for arbejdet. Dermed vil der også blive frigivet noget tid i teamet, og medarbejderne kan fokusere på at lave arbejde af højere værdi, der vil kunne give en større arbejdsglæde på sigt.

 

Derudover kan en RPA gøre visse processer personuafhængige, hvilket vil sige, at der bliver lavet færre fejl, og at der kan arbejdes i alle døgnets timer. Der er ikke noget, der hedder sygdom eller ferie, og dermed øges produktiviteten markant.

 

Sidst men ikke mindst kan RPA’en også håndtere visse aspekter af kundeservice, hvilket vil skabe en større tillid fra kunderne og dermed øge troværdigheden for virksomheden. 

Hvordan får man en kontorrobot? 

En kontorrobot skal bestilles igennem et firma, der vil installere softwaren. Digitised er navnet på sådan et firma, og her vil processen følge fire trin.

 

  1. Identifikation af eksisterende processer og systemer.
  2. Prioritering af manuelle arbejdsopgaver i forhold til automatiseret udbytte.
  3. De ønskede processer beskrives og kodes ind.
  4. Kontorrobotten opsættes og testes.

 

Når man har været gennem de fire trin, kan kontorrobotten igangsættes. Herefter er der mulighed for at få support undervejs.