Sådan præsterer du bedre

Sådan præsterer du bedre

Er du elitesportsudøver, professionel sanger, skuespiller eller gamer – så skal din præstation altid være helt i top. Om du skal på førstepladsen, eller du skal kunne optræde bedst for at få en ledende rolle, så har du brug for de rigtige forudsætninger for at præstere. Få de bedste råd til din bedste performance her.

Er jeg et konkurrencemenneske?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at hvis du er på elite niveau indenfor din sport eller på de skrå bredder, så er du et konkurrencemenneske. Du vil hele tiden være et skridt foran, være bedre end din egen udgave fra i går, dine medspillere eller holdkammerater. At være konkurrencemenneske er en god ting, hvis du vil nå langt, fordi du presser dig selv til det bedre hver gang.

Hvordan bliver jeg endnu bedre?

Du får her nogle tips til, hvordan du kan nå endnu længere og stå stærkere hen til dit mål. Tag, det du kan bruge i den situation, du står i lige nu.

  • Brug dit brændende ønske om at blive bedre, til at drive dig til dit mål. Du er åben for ny måder at justere dit talent på, hvis du ønsker det nok.
  • Brug din omgangskreds – træner, forældre, familie, venner. De har alle erfaring fra steder i livet, hvor de måske kan spille ind med gode råd. Jo mindre, du står alene, jo stærkere står du.
  • Kig ud – om du skal til udlandet, til en anden del af Danmark eller noget helt tredje, så find en underviser, venskabsklub eller en coach et andet sted, der kan give dig indspark til dit talent og din udvikling.
  • Spis nok og godt. Din mad er vigtig, hvad enten du er sanger eller håndboldspiller. Du har brug for den rette kostsammensætning, så din krop kan yde sit bedste.
  • Drik masser af vand. Er du ikke fan af vand, så køb tabletter med smag, som kan puttes i drikkevandet. Din krop til takke dig for at blive hydreret hver dage og hele dagen.
  • Søvn. Sov, sov og sov. Få en middagslur ind, hvis du kan. Kom rettidigt i seng, så du kan få minimum 7-8 timers søvn om natten. Det kan være nødvendigt at overveje en korrekt seng, så din krop ikke overbelastes af en dårlig madras en hel nat. Find optimale senge via linket her.
  • At skulle præstere og være den bedste hele tiden, kan være mentalt hårdt. Der bliver lagt et pres på dig hver gang – enten af dit hold, din træner eller din familie. Der er forventninger til dig, men den største konkurrent er dig selv. Tal med en psykolog eller coach på dit område.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke præsterer godt nok?

Husk på, at du aldrig står helt alene. Dine forældre og familie kan ikke sætte sig helt ind i, hvad det vil sige at stå i dit sted, men giv dem en chance for at være der for dig. Hvis du har brug for at tale med en, der forstår dig, så tal med din træner, dine holdkammerater eller dine medspillere. Det vigtigste er, at du åbner op og sætter ord på dine tanker.

Hvordan slipper jeg af med min nervøsitet?

Det gør du ikke, og det skal du ikke. Din nervøsitet holder dig skarp. Hvis du bliver så nervøs, at du ryster, kaster op eller besvimer, så brug en coach, der kan hjælpe dig udover den fysiske nervøsitet. Alle bliver nervøse, når de skal præstere. Brug din nervøsitet til at give det bedste af dig selv. Mærk efter, hvad der gør dig nervøs, og vend det til noget positivt.