Tips til at finde den perfekte cykel

Tips til at finde den perfekte cykel

Leder du, af den ene eller den anden grund, efter en ny cykel? Det kan være at du er vokset fra din gamle cykel, eller at den bare er slidt helt ned, og det er på tide at købe en ny. Det kan også være at du er så uheldig at du har fået stjålet din cykel, og at du af den grund er nødt til at købe en ny. Når det kommer til at købe en cykel, så er der mange ting som man skal have med i baghovedet. Det er alt lige fra størrelse til sikkerhed og andre store eller små faktorer, der afgør om den cykel du køber, er den rigtige for dig.
I denne artikel giver vi dig derfor nogle tips, til hvordan du finder den helt perfekte cykel, til dine behov.

Størrelsen er vigtig

For at en cykel passer til den der køber den, er man nødt til at sikre sig at det er den rigtige størrelse. Den der skal cykle på cyklen, skal finde en cykel der passer til vedkommendes højde. Hvis ikke cyklen passer i højden, kan den være sværere at cykle på, i og med at enten banker sin knæ op i styret hvis den er for lille, eller ikke kan nå jorden med sine fødder, hvis den er for stor. I begge tilfælde kan det have indflydelse på ens sikkerhed, så det er vigtigt at sikre sig at den cykel man køber, også passer til ens højde.

Sikkerhed er vigtigt

En anden faktor man skal huske på, er sikkerhed. Både ens egen sikkerhed i forhold hvis man vælter på cyklen eller bliver kørt ned, men også sikkerhed i den forstand, at man gør det så besværligt som muligt for en tyv at stjæle cyklen. Derfor skal man huske at købe en cykelhjelm, reflekser og lygter, samt en sikkerhedsgodkendt lås, der kan minimere chancen for at cyklen bliver stjålet. Det betyder dog ikke at den ikke kan stjæles, men hvis den skulle blive stjålet, står du meget bedre stillet ved forsikringen, hvis du har sikret din cykel med en sikkerhedsgodkendt lås, og har større chance for at få erstattet din cykel.

Typen er ikke så vigtig

Hvilken type cykel er ikke så vigtigt, i hvert fald ikke når det kommer til sikkerheden. Både mountainbikes, racercykler og ladcykler, kan være fine valg for enhver, så længe at cyklen passer i størrelsen. De forskellige typer af cykler, har dog hver især nogle fordele og nogle ulemper. Dem skal man lige overveje inden man bare køber en cykel. Hvis man tænker på at købe en ladcykel, skal man for eksempel lige vænne sig til styringen, da den er en smule anderledes end på almindelige cykler.