Forhistorien

Forhistorien

Dagene kunne godt blive lange hos Dynamics Property

Baggrunden skal måske lige med. Dynamics Property er en virksomhed, der laver ejendomsadministration til Microsoft Dynamics 365 platformen, nærmere betegnet produktet ”Business Central”. Det er krævende at udvikle den seneste teknologi, arbejde med komplekse begreber der skal operationaliseres ned i optimale arbejdsprocesser. Ja det var tørt at læse men det var virksomhedens arbejdsdag også.

På et tidspunkt fik en medarbejder der var glad for musik en ide, nemlig at lade musikken give energi. Medarbejderne der jo er formet af en IT-kulter med Pizza-bakker og Cola var skeptiske.

Da ingen i virksomheden spillede et instrument, blev løsningen korsang. Det blev – da virksomheden jo er en IT-virksomhed – lagt et en plan. Planen blev at medarbejdere der møder ind skal deltage i korsangen. Det blev vedtaget at korsang fandt sted tirsdag og torsdage kl. 9.00. Det kunne godt være lagt tidligere, men forældre med små børn møder jo lidt senere ind på arbejdet. Det blev ganske enkelt prioriteret at alle kunne deltage i korsangen 

At synge i kor

En professionel korsanger med hyret ind for at få sat processen godt i gang. Medarbejderne havde det utroligt sjovt. Selv om alle jo synger med eget næb, er det en fordel at fornemme hinanden. 

Kropsholdning og vejrtrækning blev ligeledes øvet samt teknikken ”syng som om du har en varm kartoffel” i munden. 

Sangvalg

Til at starte med var sangvalget præget af meget simple sange, men efterhånden som tiden gik blev sangene mere og mere komplekse i natur.

Fordele med at synge i kor som firma

Fysisk Sundhed:

  1. Bedre nattesøvn: Fællessang kan forbedre søvnkvaliteten.
  2. Øget blodcirkulation: Aktiv deltagelse i sang kan øge blodgennemstrømningen.
  3. Stabil hjerterytme: Kor sangere synkroniserer deres hjerterytme1.

Mentalt Velvære:

  1. Løftet humør og overskud: Sang udløser lykkehormoner (endorfiner) og kan forbedre humøret.
  2. Mindsker stress: Aktiv deltagelse i sang kan sænke stresshormonet kortisol og øge immunglobulin A (IgA), som hjælper med at bekæmpe infektioner1.

Sociale Fordele:

  1. Fællesskab: Kor skaber et intimt fællesskab og hjælper med at skabe sociale bånd.
  2. Demokratisk deltagelse: Det kan styrke den demokratiske deltagelse i samfundet2.

Ovenstående kan virke ret skematisk, men rent faktisk faldt sygefraværet i hos firmaet med 52%. Der kan naturligvis være flere årsager hertil, men i virksomheden er man ikke et øjeblik i tvivl om at det skyldes koraktiviteterne.  Glæden og spontaniteten og ikke mindst det sociale samvær er efter at der blevet indført korsang kommet helt i top. Virksomheden spøger med at det er til glæde for Dynamics 365 og ejedomsbranchen. 

Fremtiden

Det overvejes at koraktiviteten skal udbygges til også at finde sted efter frokost, men de praktiske gøremål i firmaet udgør en udfordring.

Til jobsamtalerne tages med at virksomhedens tilgang til at skabe forretning er musikalsk. Når man kombinerer det med økonomistyring og IT er det en ganske unik tilgang til at drive forretning. 

En ting er sikkert. Korsang er kommet for at blive i den pågældende virksomhed.