Gummimåtter til dit gulv

Gummimåtter til dit gulv

Hvis du skal bygge en gulvoverflade, der skal være skridsikker, er det et must at beklæde gulvet med gummimåtter. Disse kan for eksempel bruges i bunden af varevogne, på gulvet til værksteder, til gymnastiksale og mange andre ting. Der er en del ting, man bør være opmærksom på, når man skal lægge gummimåtter.

Her er de tre vigtigste ting, du skal huske at tænke over, så du kommer hjem fra butikken med lige præcis den type af gulvmåtte, der passer til det byggeprojekt, du er i gang med.

Vælg den rigtige tykkelse

For mange virker det fristende at gå efter den tykkest mulige gummimåtte. Det virker på en måde som om, man får mest muligt for pengene med den løsning. Men der er ikke kun fordele ved en tykkere gummimåtte. Med en tyk gummimåtte øger man bevægeligheden, når man træder på måtten. Man kan simpelthen rykke sine fødder mere, fordi den tykke måtte er i stand til at give sig mere end en tynd måtte.

Med en tynd måtte minimere man afstanden mellem foden og det materiale, der ligger under gummimåtten. På den måde opstår der mindst muligt bevægelighed mellem foden og gulvet.

Tykke måtter kan til gengæld være gode til at afbøde fald, og de er meget robuste. Så hvis din gulvoverflade skal bruges til hårdt fysisk arbejde, der skaber meget slid på gulvet, kan det være en rigtigt god idé at gå efter nogle af de tykkere gulvmåtter.

Vælg en løsning, der er let at fjerne igen

Nogle måtteløsninger bruger store mængder af stærkt klæbende tape og lim. Det gør det let at få måtterne til at sidde hvor de skal, men det gør det også utroligt besværligt at få måtterne fjernet igen. Man kan spare sig for meget besvær ved at vælge en løsning, der er let at fjerne igen.

Hyr en professionel til montering af gulvmåtterne

Det er en ret svær proces at montere gulvmåtter optimalt. Man risikerer hurtigt at komme til at lægge dem skævt, eller at lave små folder i måtterne. Derfor kan det være en god idé at hyre en professionel, der har specialiseret sig i at montere gulvmåtter. På den måde sikrer man sig, at man får et lækkert resultat uden nogen buler, folder eller overlap.

Dette er ikke blot pænere at se på. Det er også meget mere sikkert at bevæge sig rundt på. Så hvis du virkeligt vil optimere sikkerheden, når du skal installere gummimåtter, bør du hyre en professionel til arbejdet.