Stil krav til din kaffe

Stil krav til din kaffe

Danskere er nogle store kaffedrikkere. Faktisk er danskerne et af de folkefærd, der drikker allermest kaffe. I gennemsnit drikker hver dansker tre til fire kopper dagligt. Det bliver til mange liter på årsplan. Derfor er det også kun naturligt, hvis du som gennemsnitlig kaffedrikker i Danmark gerne vil have en lækker og velsmagende kaffe. Det får du ved at stille krav til din kaffe.

Der findes mange forskellige typer krav, som en god kaffe skal opfylde. Først og fremmest skal kaffebønnerne naturligvis være af en vis kvalitet. Derudover bør du også stille krav til selve produktionsformen, ligesom du også bør være kritisk over for salgskæden. Læs mere om, hvordan du stiller krav til din kaffe i det nedenstående.

Vælg kaffebønner af høj kvalitet

Du kan ikke forvente, at din kaffe bliver bedre end de råvarer, som du har brugt til den. Præcis på samme måde som fine og velanmeldte restauranter også altid bruger gode råvarer.

Derfor bør du altid vælge kaffebønner, der er af en vis kvalitet. Som udgangspunkt vil en lyn- eller lysristet kaffe være af højere kvalitet. Her får kaffebønnerne nemlig lov til at beholde meget af deres naturlige smag.

Omvendt er en mørkristet kaffe ofte af lavere kvalitet. Derfor bliver kvaliteten ristet væk, hvilket giver kaffen en mere brændt smag.

Vælg en bæredygtig produktionsform

Når du køber kaffebønner, bør du også sikre dig, at bønnerne er blevet fremstillet under nogle gode produktionsforhold. Det gælder både i forhold til de midler, der bliver anvendt under selve produktionen, såvel som kaffebøndernes arbejdsvilkår.

Det er desværre ofte set, at kaffebønderne har horrible arbejdsforhold. Derfor bør du som forbruger tænke over, hvilken kaffe du køber. Du støtter nemlig indirekte arbejdsforholdene og miljøvenligheden – eller mangel på samme.

Stil krav til kaffens salgskæde

Det er ikke nogen hemmelighed, at kaffebønderne ofte mister en stor del af deres profit til fordyrende mellemmænd. Derfor er det også vigtigt, at du stiller krav til salgskæden. Vælg et kaffemærke, der er certificeret med Fair Trade-mærket. På den måde ved du, at kaffebønderne får en fair andel af profitten for deres hårde arbejde.

Når du vælger Fair Trade, er du med til at støtte bedre arbejdsforhold og arbejdsvilkår for kaffebønderne. Det er helt klart et krav, du altid bør stille til din kaffe.