Womansplaining for dummies

Womansplaining for dummies

Sådan gør du sådan og sådan

Jeg er godt træt af at få forklaret helt indlysende ting. Mange mænd gør det helt automatisk, og det kalder man manspaining, men mænd er ikke det eneste køn, som formaster sig til at forklare helt almindelige, gængse og selvindlysende ting til mig og andre tilfældige personer. Der findes nemlig også et andet køn; kvinderne. Det køn, jeg selv tilhører. De overforklarer mig ting omkring økologi i tide og utide.

Økologi

Nu ved jeg ret meget om økologi, da jeg for længst er hoppet på den grønne bølge. Jeg prøver så vidt muligt at finde økologiske ting til mit hjem. Klimaet har en stor prioritet for mig. Jeg har for nylig købt mig noget økologisk sengetøj i størrelsen 140×200. Det er guld for mig, når jeg finder gode økologiske varer, og jeg kunne godt skrive spalte op og spalte ned om fordelene ved økologi, men jeg går faktisk ud fra, at du allerede ved en del om økologi, og at du ved, at det er sundt for kroppen ikke at have farlige kemikalier tæt på sig. Det meste af mit tøj er derfor også økologisk. Find også økologisk tøj her. Jeg behøver ikke forklare det for dig, som er selvindlysende; økologi er godt for både dig og din klode.

Min bil er mit kæreste eje

Imidlertid er der en ting i mit liv, som ikke er særlig økologisk. Jeg har nemlig en bil. Det er ikke ligefrem en benzinsluger, da det er en lille bil, men det er altså ikke nogen el-bil, og en el-bil ville nok passe bedre til een som mig, men sådan en har jeg bare ikke råd til endnu. Jeg tror på, at el-biler bliver meget billigere i fremtiden, men det er de altså ikke endnu. Min bil er mit kæreste eje, fordi den hjælper mig til at komme ud i det grønne, og det betyder utroligt meget for mig at komme ud at gå tur i en skov.

En sang til alle jer derude

Dette er ikke en opsang, men en sang. Jeg vil gerne understrege, at vi alle kan blive bedre til at læse andre mennesker og ikke læse dem med vores fordomme, men med åbne øjne, der virkelig prøver at se det menneske, som står foran os. Når du møder et andet menneske, kan det være, at en del af din hjerne begynder at mønstergenkende og typificere den, som står foran dig, men det er ikke nødvendigvis det menneske, du ser, som vitterligt står foran dig. Du må læse dig ind på det menneske. Den sang vil jeg gerne synge til alle derude, og ved I hvad, jeg må også synge den for mig selv, for jeg kan jo selv være den formastelige ind imellem. Så forskellige er vi nemlig ikke.