Hvordan slipper man af med myrer?

Hvordan slipper man af med myrer?

Sommeren er på vej og det samme er myrerne. Hele foråret har du mast de små syndere og gruet for de kommende måneder. Desværre har de nået at formere sig hurtigere end, du kan nå at forberede dit modangreb. Men giv ikke op.

Der findes andre former for myrebekæmpelse end den evige støvledans.

Hvad kan du selv gøre?

Rådene er mange derude. Det er næsten lige før, at alle har hver deres mening om myrebekæmpelse. Der er dog tre ting, der virker, hvis man har en smule tålmodighed og en stålfast vilje til at bekæmpe de små irriterende skabninger.

Den nemmeste løsning, der både virker ude og inde, er myrelokkedåser- eller spray. Lokkedåsen kræver dog, at de selv finder vej til den. Sprayen er mere effektiv, da du selv går til angreb.

Hvis du derimod ikke er meget til at skulle bruge gift og kemikalier, findes der heldigvis andre metoder – nemlig kanel. Kanel er meget effektivt, men du er samtidig nødt til at vide, hvor myrerne befinder sig. Altså, hvor de kommer ind og ud eller hvor selve indgangen til myretuen er. Drys godt med kanel omkring og ned i hullet. Det skal helst dække fuldstændig. Når de så kommer ud, bliver de kvalt. Brutalt men effektivt.

Bryder du dig ikke om den tanke, er der en sidste mere skånsom metode: Vand. Mere specifikt koldt vand. Overhæld området med iskoldt vand, og godt af det, hver dag i to til tre uger. Kulden vil skræmme dem væk. Derudover synes de heller ikke, det er særlig sjovt at rende rundt i vand til knæene, så de flytter langsomt til et andet sted. Denne slags myrebekæmpelse kan selvfølgelig kun gøres udenfor.

Tilkald en professionel hvis det er meget slemt

Skulle den være helt gal, så er der heldigvis professionelle, der specialiserer sig i bekæmpelse af myrer. De hjælper hellere end gerne trængende, der hiver håret ud i frustration over, at ingenting virker.

Skadedyrsbekæmperen skal nok tage sig af det hele, så du ikke længere behøver bekymre dig om myrebekæmpelse. De bruger al den viden og erfaring de har til rådighed og sørger for, at myrerne aldrig betræder din græsplæne og dine gulve igen.

Resten af sommeren kan du bruge på at nyde en iskold sodavand i haven med ro i maven og en myrefri bolig.